zondag 26 april 2015

Bundelvoorstelling 'Bloedgroepen'

Op zaterdag 9 mei stelt Geert Jan Beeckman zijn nieuwe bundel 'Bloedgroepen' voor in 't Kasteeltje te Denderleeuw (vlakbij station Denderlleeuw) Uitgever Leo Peeraer van UItgeverij P en dichteres Sofie Verdoodt zullen de bundel inleiden. 'Velvet Morning' zorgt voor de muzikale omlijsting. Aanvang 20u30

Programma:
- Dichteres Sofie Verdoodt leidt de bundel in
 - Geert Jan Beeckman leest voor uit 'Bloedgroepen'
 - Muzikale act: Velvet Morning
 - Uitgever Leo Peeraer overhandigt de eerste exempl.
 - Aansluitend receptie

Met 'Bloedgroepen' publiceert Geert Jan Beeckman zijn derde dichtbundel bij Uitgeverij P. In vijf cycli buigt de dichter zich over de verwantschap tussen mensen in hun doen en laten, in hun lot van liefde en troost, wanhoop en dood, surrealisme en vervreemding, melancholie en herinnering. De heldere gedichten leggen met een donkere ondertoon een stille nadruk op de thema's.

Geert Jan Beeckman ()Welle, 1961) debuteerde bij Uitgeverij P met 'Diep in het seizoen' wat hem de Herman de Coninckprijs 2008 voor het beste debuut opleverde. Datzelfde jaar ontving hij eveneens de Mark Braet Poëzieprijs van de stad Brugge voor zijn gedicht 'Bloesem'. In 2011 volgde zijn tweede bundel 'Hersenneerslag'.
Hij publiceerde o.a. in Poëziekrant, Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina en Meander. Zijn gedichten werden meermaals opgenomen in Nederlandse bloemlezingen zoals 'Naakt lopen met je hersenen' en 'De 100 beste gedichten' n.a.v. VSB Poëzieprijs 2013. In 2008 & 2013 stond hij op de podia van de Antwerpse Arendbergschouwburg en de Amsterdamse Stadsschouwburg, telkens n.a.v. Gedichtendag. Verder schrijft Beeckman recensies voor het S.M.A.K. Gent bij tentoonstellingen en installaties.

GJB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten